У Тернополі підвели підсумки Тижня науки і техніки (фото)

Атмосфера творчого суперництва, ентузіазму, азарту і веселощів упродовж тижня, з 11 по 17 січня, панувала у Тернопільському обласному комунальному центрі науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.   
Тиждень науки і техніки, винахідництва раціоналізаторства традиційно проводиться у зимовий період вже понад 30 років.
 У заході взяли участь близько 400 вихованців центру в 28 найрізноманітніших турнірах на різні смаки й уподобання.


Юні фотоаматори «полювали » за оригінальними зимовими сюжетами, дизайнери та початківці з технічного моделювання фантазували над ялинковими прикрасами, вітальними листівками, оберегами для воїнів АТО. Проводилися конкурси з засівання, щедрування. Гуртківці авіа- та ракето- модельних гуртків змагалися на швидкість і тривалість польотів. Справжні баталії розгорталися між комп’ютерними фанатами, а також відбулася посвята юних інформатиків в програмісти. Вихованці гуртка "Ремонт комп’ютерної  техніки" демонстрували свої вміння у монтажі персонального комп'ютера. 


Радіоконструктори чаклували над складними електронними схемами, показували свої знання  з теоретичної підготовки відповідно до затвердженої програми гуртка, а також  практичні навички  в розробці друкованої плати та монтажу електронної схеми.
Під час Тижня були відкриті виставки робіт юних техніків, раціоналізаторів та конструкторів Тернопільської області, експонувалися вироби гуртка історико-технічного стендового моделювання.
За результатами Тижня визначено 84 переможці. Вони нагородженні грамотами обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді, цінними подарунками від обласної організації ТВРУ  (голова президії - Трач М.В.) і обласної спілки НІО (голова - Чурсін М.В.).

Джерело: obltechnik.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео