Тренер ФК "Нива" – про справу свого життя (відео)

Кілька місяців тому тернопільську «Ниву» очолив відомий футболіст Петро Бадло. Він розповів «Терену», як вдалося хлопцеві із Заліщиків стати одним із кращих футболістів Казахстану.

- Вітаємо Вас, пане Петре! Розкажіть, з чого розпочиналась Ваша історія успіху?

- Кар'єра моя розпочалась 22 роки тому, це було у Заліщиках, у команді "Дністер" 2-ї ліги. Із Заліщиків я перейшов у Чортків, тоді в Коломию, тоді знову повернувся у Чортків і вже тоді переїхав у Казахстан. Наші футболісти вже були там, мені допоміг Дідик Петро, мене взяли в команду на огляд, щоб подивитись, чи зможу грати. Довів, що є футболістом високого рівня, підписав контракт у 1999 році і до 2006 року грав в одній команді, а згодом перейшов в інший клуб, де грав 8 років. Ми ставали 4 рази чемпіонами Казахстану. У ті роки я постійно грав у Лізі чемпіонів і Лізі Європи.
- Скільки маєте нагород?
- Нагород в мене багато. 4 золоті медалі, 2 медалі золотих - Суперкубок виграли, срібних медалей - 4, є 3 бронзових.


- Що робили, аби досягнути поставленої мети?
- Я виріс в селі, у батьків дім був біля футбольного поля. Все моє дитинство проходило на стадіоні. І коли мені довелося стикнутись з професійним футболом, я зрозумів одне: якщо хочеш стати хорошим гравцем чи чогось добитись, цим треба займатись все своє життя, весь свій час витрачати на це, щоб добитись результату. Тому я ніколи не робив пауз, в мене постійно кожен день були тренування, ігри. «Відпочивав» лише, коли травмувався.

- Які перспективи має сьогодні «Нива»?
- Дуже болюче питання… «Нива» - це бренд Тернополя, області. Коли я приїхав з Казахстану, побачив, що тут дуже плачевна ситуація, як по фінансуванню, так і по грі, по людях, по інфраструктурі і по всьому. Тому, коли запропонували, я з радістю взявся за цю роботу, тому що хотів щось змінити на краще, хотів поміняти мислення футболістів, що можна грати набагато кращий футбол. Це те, що в моїх силах, але не в моїх силах знайти гроші. 
- Маєте двох синів, яких привчили до спорту. А яке захоплення у дочки?
- Дочка займається тенісом, їздить на змагання по Україні, деякі турніри уже виграє і приємно дивує. 
- Футбол - Ваше хобі чи робота?
- Це більше хобі, аніж робота, працювати треба дуже багато. Найбільша вдячність - це відгуки вболівальників, повні трибуни вболівальників. Тоді розумію що не даремно працюю, не даремно віддаюся цій роботі.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео