Уряд не виділив кошти на перевезення пільговиків у Тернополі

З прийняттям державного бюджету на 2016 рік в Тернополі вкотре постало питання пільгового проїзду. Як відомо, раніше уряд передавав на місцеві бюджети субвенціями кошти для того, щоб покрити витрати транспортним компаніям за перевезення пільговиків.

В держбюджеті на 2016 рік таких витрат не передбачено взагалі, але й пільговий проїзд відповідно до постанов Кабміну, не скасований.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, розрахункова потреба на надання  пільг складає 37,0 млн.грн. Таку суму місто витрачає в рік на ремонт дворів.

Поки що перевезення проводяться в звичному режимі. Проте, міська рада вже працює над тим  щоб збалансувати тарифне перевезення і зберегти пільги. Окрім цього стоїть питання пошуку додаткових резервів і надходжень за рахунок яких можна було б утримувати громадський транспорт у належному стані і зберегти надання пільг на проїзд.

– Уряд перекинув повністю на плечі місцевих громад витрати на фінансування пільг на перевезення громадським транспортом пільговиків. Тобто уряд і Верховна рада прийняли закон, яким зняли всі пільги на перевезення і тепер законом та постановою уряду передбачено, що якщо хочете безкоштовно перевозити пенсіонерів, інвалідів, чорнобильців, багатодітних, то нехай це рішення приймають відповідні місцеві органи влади і нехай вони на це дають гроші. Відоповідно для того, щоб забезпечити повністю перевезення всіх пільгових категорій пасажирів для Тернополя, потрібно понад 37 мільйонів гривень. Це та сума коштів, яку місто витрачає в рік на ремонт дворів , – зазначає  Сергій Надал.

 Джеерло: ternopil.te.ua


 

Вибір читачів за тиждень

Відео