Щодоби «швидку» викликає понад 300 тернополян (відео)

Взимку збільшується кількість викликів працівників бригад екстреної медичної допомоги. Це пов’язано як із збільшенням травмувань різного роду, так і з вірусними інфекціями.

За статистикою, від початку року виїздів на виклики, пов’язані з травмами, було понад 200, проте такі цифри в межах норми, кажуть у Центрі екстреної медичної допомоги.

ГАННА МОНЧАК, заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з медичної частини: «Бригадами Тернопільської станції екстреної медичної допомоги здійснено 228 виїздів до травмованих пацієнтів. З них 41 виїзд до дитячого населення, до дітей. Ну, хочу сказати, що якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, то в минулому, 15-му, році за такий же період було здійснено 238 виїздів. З них 24- до дітей».

Збільшилась також і кількість викликів до хворих на вірусні інфекції або тих, хто їх у себе підозрює.

ГАННА МОНЧАК, заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з медичної частини: «Зараз бригадами міста Тернополя виконується від 320-350 викликів за добу. Звичайно, що причиною збільшення кількості викликів однозначно є підвищення захворюваності на вірусні інфекції та грип».

Ганна Мончак каже, що далеко не всі випадки підтверджують наявність тієї чи іншої хвороби. Часто люди панікують даремно або хочуть перестрахуватися. В період загостреної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ медики перебувають у групі ризику, адже часто контактують із хворими.

ГАННА МОНЧАК, заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з медичної частини: «Всі працівники забезпечені засобами індивідуального захисту: маски, рукавиці, постійно підтримується температура в приміщеннях, в автомобілях швидкої допомоги. Все обробляється дезінфікуючими засобами. І по місту, і по області працює бригад достатня кількість».

Нерідко люди скаржаться, що медики довго їдуть на виклик. В Центрі екстреної медичної допомоги зазначають: на екстрені випадки бригада повинна доїхати у межах 10 хвилин, на невідкладні ж дається більше часу.

ГАННА МОНЧАК, заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з медичної частини: «На не екстрені, тобто невідкладні бригади можуть їхати годину часу. І якраз оці вірусні інфекції, де там-от іноді викликають «прошу вас, послухайте чи в мене немає запалення, в мене дещо піднявся артеріальний тиск, такі причини викликів належать до не екстрених до них бригади доїжджають за годину часу. Про це з кожним абонентом має розмову диспетчер – пояснює, що вам доведеться зачекати».

Отримати консультацію лікаря з приводу вашого самопочуття можна і за телефоном 51 48 51.

Джерело: intb.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео