1600 книг зібрали для воїнів тернопільські бібліотекарі

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці збирали книги для воїнів. У рамках акції «Бібліотека українського воїна», яка діяла на території всієї України, зібрали 1600 книг, з яких 1200 передали бійцям 44-ї окремої артилерійської бригади Тернополя. Ще 400 книг відправлять протягом цього місяця.

Акцію організували за ініціативи Міністерства культури України у всіх обласних наукових бібліотеках. У бібліотеці відзначають допомогу Тернопільської обласної спілки політв’язнів та репресованих, яка подарувала більше 50 примірників трилогії Романа Купчинського «Заметіль», а також Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України, яка передала 65 книг, написаних місцевими авторами.

«Також нам власні книги приніс заслужений художник України, автор прозових творів Петро Шпорчук. Літературу для воїнів приніс і професор Рудакевич, який підписав кожну в’язку книжок», – поділилася завідувач відділення міського абонементу Тернопільської ОУНБ Тетяна Ковалькова.

Також у бібліотеці зазначили, що під час щорічної благодійної акції «Книги у пошуках читача», яка проходила під гаслом «Українській нації призначено вижити!», Христина Юркевич – дружина загиблого героя, айдарівця Андрія Юркевича передала воїнам 20 примірників книги чоловіка «Моя Революція».

Найбільше тернополяни приносили художню літературу. Були зібрання Івана Франка у 50-ти томах, «Кобзар» Шевченка, сучасна українська проза, російськомовні книги. Також зібрали історичну літературу, енциклопедії та кілька довідників тощо.

Вперше працівники бібліотеки передавали книги у травні. Тоді вдалося зібрати 502 книжки. У жовтні – 705 книг та 9 пачок офісного паперу, які придбали працівники бібліотеки.

«Воїни казали, що хочуть читати детективи. Тому ми і читачам вже сказали, щоб приносили детективи. Переважно усі детективи виходять російською мовою, але воїни були задоволені. Бібліотека взяла «шефство» над цією військовою частиною, тому передали також і бібліотечний стелаж, щоб воїни розмістили свої книжки», – поділилася Тетяна Ковалькова.

Окрім книг працівники бібліотеки передавали воїнам домашню консервацію, яку виготовляли самі, та подарунки.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео