Головний актор «Російського дятла» розповів тернополянам, чому вважає український театр рабством

Державний український театр – це рабство для актора, заявив у Тернополі Федір Александрович. Автор ідеї та актор документального фільму «Російський дятел» спілкувався з глядачами у «Бункермузі» сьогодні, 23 січня.

Перед допрем’єрним показом фільму Александрович розповів про специфіку нашого театру.

«Театр – це культурний фронт війни, - каже він. - Людина, яка прагне змін, не може йти на компроміс з діючою системою. Новий закон, який пропонує кадрові зміни в театрі, сьогодні розтягують на роки. Самі працівники, які є рабами системи, не хочуть стати вільними, не хочуть змін. З таким підходом усе буде ДОВГО.

На думку Федора Александровича, наш театр не працює над підбором репертуару, уже не згадуючи про саму постановку.

«Чим заслуговує показу комедія «Занадто одружений таксист»? Її не ставили в жодній іншій країні. У нас немає нічого кращого? Ні, просто немає бажання витрачати кошти на щось краще. Ці гроші можна витратити на дорогі декорації і дати виручку фірмі родичів чи друзів», - додає актор.

Довідково: «Російський дятел» - американсько-британсько-український документальний фільм 2015 року, написаний, спродюсований і знятий Чедом Грасією, в якому головний герой розслідує причини Чорнобильської катастрофи. 

Катерина БОЙКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео