Тернополянки хочуть створити кризовий центр підтримки

Спеціалізований центр, де б усім бажаючим безкоштовно надавали психологічну допомогу, юридичні консультації та загалом допомагали із саморозвитком планують організувати тернопільські громадські активістки.

- Зараз багато говорять про психологічні проблеми в сім’ях бійців АТО, однак проблеми існують в дуже багатьох родинах, і допомагати та підтримувати потрібно всіх, - розповідає одна із ініціаторів проекту Надія Тихоліз-Строцень. - Тож у нас виникла ідея створити центр, де практикуючі психологи будуть надавати консультації щодо вирішення життєвих проблем усім бажаючим. Крім того, організуємо  і гарячу лінію психологічної підтримки.

Є різні методи, як побороти стрес, пояснила 20minut.ua активістка Зоряна Барчук. Це і тренінги із особистого розвитку, і групи із самодопомоги.

- Також є різні творчі майстерні, де за виготовленням різних речей ти позбуваєшся напруження, ті ж самі мовні курси допомагають побороти психологічні проблеми. Курси самооборони - дуже важливі, особливо для жінок, - пояснює Зоряна. - Ще плануємо познайомити тернополян із соціонікою, розібратися в собі: які види діяльності вам більше підходять. Ну, і звісно, можна буде і організовувати невеличкі туристичні тури.

Окрім того підмічено, що багато людей є не надто грамотними юридично, тож в центрі планують надавати і юридичні консультації, робитимуть це професійні юристи.

- Загалом, ідей є досить багато, - продовжує Надія. - Це і різні методи психологічної підтримки, і арт-терапія, і проведення лікбезів щодо контрацепції. Однак ми хочемо не лише акцентувати на вирішенні проблем, а й показувати життєві приклади людей, які свого часу мали певні проблеми, однак побороли їх та зараз є успішними.

Тож наразі активістки збирають ідеї та намагаються вирішити питання із приміщенням. Також кажуть, що, як і будь-який проект, цей вимагає фінансової підтримки, тож будуть вдячні, якщо знайдуться люди, які підтримають і ідеями, і коштами.

Довідка:

Якщо у вас є ідеї або ви можете допомогти активісткам в організаційних моментах, то сконтактувати з ними можна за тел.:

097-665-33-47 - Зоряна Барчук

097-837-55-75 - Надія Тихоліз-Строцень.

Джерело:  te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео