Тернополяни вимагають від водіїв маршруток чесності

На сайті Єдиної системи місцевих електронних петицій з'явилося прохання тернополян про обов’язкову відповідальність водіїв маршруток за виключення gps-трекера.

Тернополянин Володимир Лабо розмістив петицію з пропозицією ввести відповідальність для водіїв маршруток і підприємств, що займаються пасажирськими перевезеннями, у вигляді штрафів (за перший раз виключення gps-трекера) та позбавлення ліцензії на перевезення (за другий раз виключення gps-трекера).

«Система «ДеТранспорт» (detransport.com.ua ) має працювати. Люди хочуть мати можливість бачити, чи їде маршрутка, чи ні. Раз кошти виділені, освоєні, значить треба зробити систему стабільно працюючою. Давайте всі долучимось до збору підписів і не дозволимо нас обманювати», - написав ініціатор петиції.

Нагадаємо, що подібна пропозиція вже була розміщена на сайті e-dem.in.ua . Ще наприкінці листопада вона назбирала 250 необхідних для розгляду голосів. Тернополяни тоді отримали відповідь, що система працює задовільно. Насправді ж, ситуація різко протилежна. Основною причиною неналежної роботи сайту та додатку «ДеТранспорт» називають неправомірні дії водіїв маршруток – вони вимикають gps-трекер, аби інші водії не контролювали їх графік, адже конкуренція за пасажирів в Тернополі дійсно велика.

Підтримати петицію про введення відповідальності для недобросовісних водіїв можна за посиланням e-dem.in.ua .

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео