Влітку футбольне поле, взимку – ковзанка (фоторепортаж)

На вулиці Київській у Тернополі жителі будинків № 8 і № 10 самотужки облаштували ковзанку. Сьогодні дорослі і діти зібралися на імпровізоване свято зими. Гостинці, чай, розваги – все власними силами і за власні кошти.

Ініціатори свята кажуть, що нічого нового не вигадали, просто дали змогу своїм дітям відчути смак зимових розваг, які були у їхньому дитинстві. 

«Не треба чекати, поки хтось прийде і почне щось робити. Якщо є ініціатива і декілька людей, які її підтримують, то треба вставати й разом робити», – запевняє один з активістів Петро Загурський.

Ковзанку заливали протягом 10 днів. В перший день футбольне поле залили водою з шести пожежних машин. Працювали всі охочі: хтось розчищав сніг, хтось допомагав лити воду. Жителі Київської кажуть, що поштовхом до створення ковзанки стало те, що нарешті вдалося відновити вуличне освітлення, оскільки кататися надворі можна аж до 23 години. 

– Хто має ковзани – приходить, катається. Тут ніхто нічого не платить. Сьогодні з самого ранку вже розпочалися хокейні турніри «двір на двір», – розповідають батьки. – Якби була можливість з боку влади зробити цього року тут футбольне поле, ми все одно на наступний рік зробимо ковзанку в іншому місці. Місце є.

Одна з ініціаторів зимових розваг в дворі Оксана Биць з Київської, 8 вважає, що найголовніше – аби діти мали чим зайнятися у вільний час і мали потім що згадати. «Стараємося для дітей, - каже вона. - В нас велика територія, тому можливостей творити є багато».

Музика, гарячий чай, солодощі, бутерброди й смажена на вогні картопля – так тернополяни творять свято для дітей власними силами.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

 

Вибір читачів за тиждень

Відео