На Тернопільщині затримали 63 корупціонери

Вжитими правоохоронними органами області заходами упродовж минулого року активізовано викриття фактів адміністративно-караної корупції серед службових осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області. Таких злочинів нарахували аж 63.

Так, упродовж 2015 року за результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язаних із корупцією, до відповідальності з накладенням штрафу притягнуто 63 службові особи.

Для прикладу, за одержання подарунка у листопаді 2015 року оштрафовано на 1700 грн. працівника однієї з колоній, який намагався пронести в охоронювану зону засудженому заборонений предмет – мобільний телефон.

Також через незаконне одержання дарунка за продовження лікарняного притягнуто до адміністративної відповідальності завідуючого відділенням лікарської установи.

Окрім того, притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу начальника відділу освіти, молоді і спорту однієї з РДА за прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів. На даний час посадовця звільнено із займаної посади за вчинений проступок.

Василь ТОМЧИШИН

Вибір читачів за тиждень

Відео