Вирішено долю Кременецького дитячого санаторію

Сьогодні, 25 січня, у Кременецькому будинку культури за ініціативи міського голови відбулося громадське обговорення щодо перспективи подальшої діяльності місцевого дитячого психоневрологічного санаторію.

В обговоренні взяли участь близько 200 осіб, у тому числі – народний депутат Михайло Головко, директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський, голова районної ради Володимир Стефанський, міський голова Олексій Ковальчук.

Прискіплива увага до дитячого санаторію викликана тим, що напередодні у Кременці активно мусувалися чутки про його закриття і створення на існуючій базі диспансеру для психічно хворих дорослих чоловіків. Про це «Терен» повідомляв в одній із публікацій, яку можна знайти за посиланням: teren.in.ua/article/zhyteli_krementsya_hurtuyutsya_proty_poyavy_u_misti_durdomu.

Отож, як ідеться на сайті Кременецької міської ради, у ході обговорення, з метою забезпечення безпеки в місті, громада міста Кременець підтримала ініціативу міського голови Ковальчука О.А. та проголосувала проти закриття дитячого санаторію.

Серед альтернатив подальшого існування закладу наведено такі пропозиції: створення на базі санаторію навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням опорно-рухового апарату; створення лікувально-реабілітаційного центру для дітей з вадами здоров’я; створення науково-практичного центру для підготовки спеціалістів із фізичної дефектології.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео