У Тернопільському медуніверситеті створили медико-юридичну клініку

Між тернопільськими вишами – медичним та економічним укладено угоду про співпрацю щодо створення та функціонування медико-юридичної клініки. Сторони, які підписали угоду, кажуть, що захист, реалізація й охорона прав людини в галузі охорони здоров’я може бути досягнута саме через поєднання спільної та злагодженої роботи студентів-медиків і студентів-правників.

Метою створення медико-юридичної клініки є підвищення рівня практичних знань, умінь і навиків студентів медичних та юридичних спеціальностей, забезпечення доступу малозабезпечених верств населення до правової допомоги з питань забезпечення прав людини у галузі охорони здоров’я, формування правової культури і правосвідомості у студентів-медиків. Головними завданнями цієї співпраці є забезпечення взаємодопомоги студентства при наданні допомоги на основі мультидисциплінарного підходу, проведення заходів з правової освіти в медичній галузі, створення можливості обміну досвідом студентів-медиків та студентів-правників.

Кафедра медичного права запрошує усіх студентів-медиків до співпраці в межах даного договору.

Також є можливість отримання викладачами та працівниками ТДМУ другої вищої освіти за спеціальністю «Правознавство» освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» у 2016-2017 навчальному році на юридичному факультеті ТНЕУ як на безоплатній основі (46 державних місць), так і за кошти фізичних чи юридичних осіб. Форма навчання заочна або вечірня.

Інформацію надала завідувач кафедри медичного права Наталія Калинюк

Вибір читачів за тиждень

Відео