У Тернополі поставлять ще 4 контейнери для батарейок

Усі мікрорайони Тернополя мають контейнери для збору батарейок. Жителі міста їх активно використовують. Незабаром поставлять ще додаткових чотири ящика, кажуть організатори проекту “Здай батарейку — врятуй життя”. 

Контейнери з еко-шкалою та інформацією про збережені дерева, ґрунт та воду можна побачити на зупинці “Бібліотека для молоді” на Новому Світі, на Дружбі поблизу економічного університету, на Східному поблизу 14-ої школи, на Сонячному навпроти ринку, що на вулиці 15-го Квітня, на зупинці біля Зеленої церкви у центрі міста.

«Останнього місяця ми зібрали 42 кг батарейок. Їх відправляємо на львівський завод «Аргентум», що займається переробкою, - розповідає ініціатор ідеї Тетяна Зейналова. – Є певні труднощі через те, що у ці контейнери викидають інші прилади і сміття. Потім такі батарейки не беруть на переробку. Тому закликаємо тернополян використовувати еко-ящики за призначенням».

Як згадує пані Тетяна, спершу проект планували реалізувати в межах під’їздів житлових будинків та офісів. А вже студенти Олександр Шевчук та Богдан Куліковський перенесли ідею на зупинки громадського транспорту. Які ще зупинки Тернополя отримають контейнер для батарейок  поки не вирішили.

Катерина БОЙКО

Вибір читачів за тиждень

Відео