До кінця року мінімальні пенсії зростуть

Відбулося чимало змін у царині пенсійного забезпечення громадян.

Зокрема мінімальні пенсії зростуть на 12,5%. Також зафіксований максимальний розмір пенсії, вище якого призначатися пенсія в Україні не буде.

«На 2016 рік уряд запланував двічі підвищити пенсії. Це відбудеться у травні та грудні. Так, мінімальні пенсійні виплати зростатимуть із 1074 грн. (станом на січень) у два етапи: з 1 травня — до 1130 грн. та з 1 грудня — до 1208 грн. Отже, впродовж року мінімальні пенсії будуть збільшені на 134 грн або на 12,5 відсотків.

Також уряд зафіксував максимальний розмір пенсії, вище якого призначатися пенсія в Україні не буде. Цей розмір складає 10 тис. 740 гривень. Проте варто зазначити, що це стосується тільки тих пенсій, які призначаються, починаючи з 1 січня 2016 року, адже закон, як відомо, зворотної дії не має», - розповіла начальник Управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі Тетяна Глух.

Також під час прес-конференції зазначили, що у Тернополі є 6 пенсіонерів, які отримують пенсії у розмірі понад 12 тис. грн. Це колишні судді та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. 

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео