Помер юнак, який майже два місяці був у комі

У тернопільській міській лікарні №3, так і не прийшовши до тями, помер 19-річний Віталій Заяць. Хлопець перебував у комі майже два місяці.

Батьки до останнього сподівались на диво, кажуть знайомі родини Заяць. Однак, на жаль, того не сталось. Віталія  не стало у вівторок, 26 січня.
te.20minut.ua нагадує: торік, наприкінці листопада, у редакцію звернулись жителі Львівської області Людмила та Володимир Заяць із скаргою на медиків на правоохоронців. Вони розповіли, що їхнього сина, студента кременецького вишу, побили 24 листопада. Але поліція не відкриває кримінального провадження, бо переконана – їхній син сам впав з метрової висоти і травмувався. Ба більше – батьків відразу після госпіталізації сина в кременецьку  лікарню тамтешні медики переконували, що хлопець перебуває в алкогольній комі. Мовляв, напився і впав. Тож уся медична допомога, яку Віталій отримав від медиків, - крапельниця. Версію медиків перекреслив прихід на деякий час до тями Віталія. Той чітко відповідав на питання та розповів, що його побили. А це, кажуть фахівці, нереально при алкогольній комі. І лише після рентгену, який зробили за наполяганням матері, стало відомо – у хлопця у кількох місцях проламаний череп.
Окрім того, як розповіли батькам медики у Тернополі, отримані Віталієм травми не характерні для падіння п’яної людини.
Кримінальне провадження поліція порушила тільки після візиту батьків 30 листопада в Головне управління Національної поліції в Тернопільській області. Про це ми писали у статті «Поліція каже, що п’яний студент сам впав і проломив череп, а батьки, що його побили». Невдовзі на офіційному сайті поліції з’явилось повідомлення, що вони перевіряють, за яких обставин травмувався юнак.
Як повідомили у поліції 20 січня, говорити про те, внаслідок чого отримав травми хлопець, можна буде після результатів судово-медичної експертизи. А її лишень почали робити минулого тижня, бо не було усіх документів з мед закладів. Результати орієнтовно будуть за місяць.
- Ми були переконані від самого початку, що кременецькі медики і поліція щось приховують, - каже знайомий родини Тарас (прізвище редакції відоме – прим. ред.). – Адже у Кременці це був уже не перший випадок нападу. Окрім того, судячи з дій медиків, вони Віталія «списали» ще тоді у листопаді. Тут у Тернополі перед Новим роком Віталія у комі випровадили з обласної лікарні у міську. Мовляв, він більше не може тут перебувати. А коли ж мати, яка і сама медик, намагалась долучити до лікування інших фахівців, то їй відповідали, що непотрібно. І якщо хочуть залучати інших фахівців, то хай забирають у інший медзаклад і залучають. Тож і у батьків, і в нас – дуже багато запитань і до медиків, і до поліції. 
Висловлюємо щирі співчуття батькам, родині та друзям Віталія.  

 

Вибір читачів за тиждень

Відео