Тернопільським школярам доступні онлайн-підручники

Щоранку тернополяни спостерігають одну і ту ж картину – маленькі школярі поспішають на навчання. І завжди у них за спиною висить величезний рюкзак, набитий книжками.

До 6 кілограмів важить середньостатистичний учнівський портфель. Первачкам важко нести таку ношу, тож вони часто ідуть до школи в супроводі дорослих, які і несуть сумку.

Нарешті тернопільським школярам доступна можливість завантажити підручники з всесвітньої павутини. Сервіс доступний за посиланням mta.ua . Усе, що тепер необхідно учням, - це планшет, який важить не більше 1 кг. Уся інформація може зберігатися на ньому. Це не лише зручно, а й практично, адже дозволить зекономити на паперових підручниках, які в Україні не такі вже й дешеві.

- У мене троє дітей-школярів – 5, 3 і 1 клас, - каже тернополянка Ольга, - і постійно мені доводиться купувати нові книжки, адже програма у них всіх різна. Це складно у фінансовому плані. Зручніше було б завантажувати підручники і мати один планшет на роки.

Проте є батьки, які не поділяють таку думку. Вони підкреслюють шкідливий вплив ґаджетів на здоров’я дітей.

- Діти і так постійно сидять в тих комп’ютерах, планшетах і телефонах. Очі постійно втомлені, – обурюється мама учня 7 класу Галина. - Багато батьків намагається контролювати та обмежувати час, який школярі проводять поряд з технічними новинками. До того ж, планшет – не дешева покупка, не всі батьки зможуть собі це дозволити.

Користуватись чи ні досягненнями прогресу – вибір кожного з батьків. Проте тішить, що тепер вони мають можливість зробити краще для власних дітей. Усі підручники, за словами адміністрації сайту, взяті з відкритих джерел або надіслані відвідувачами сайту. Матеріали використовуються в некомерційних цілях.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео