Тернополян кличуть на майдан

Підтримати в'язнів режиму закликає тернополян Правий сектор. Марш, в якому візьмуть участь усі громадські організації Тернополя, відбудеться 29 січня о 17 годині на Театральному майдані.

Десятки українських патріотів продовжують перебувати в застінках нинішнього режиму, йдеться у зверненні ПС. Серед них — ідейні і жертовні націоналісти, фронтовики-добровольці, громадські активісти. Їх кинули за ґрати за їхню любов до України і небажання жити за бандитськими правилами.

29 січня - новий етап акції на підтримку ув'язнених патріотів. Перша хвиля відбулася торік 19 грудня. Тоді акції на підтримку політв'язнів пройшли у низці українських міст, і це принесло свої плоди.

Так, для активіста "Правого сектора", майданівця Олександра Шитікова за надуманими звинуваченнями прокуратура вимагала дев'ять років позбавлення волі. Через наш тиск суд відкинув ці вимоги, звільнив Олександра з-під варти і повністю його виправдав. На фоні українських реалій це справжнє диво. В Україні виправдувальними вироками завершується в середньому 0.5 % судових процесів. У кращому разі невинних людей відпускають на волю, відправляючи справу на дорозслідування. Тут же суд був змушений цілком виправдати не просто невинну людину, а ще й активіста націоналістичного руху.

Також нам вдалося витягнути з в'язниці Андрія Медведька та Дениса Поліщука, яких звинувачують у ліквідації Олеся Бузини. Справа проти цих двох фронтовиків фабрикувалася на вищому рівні МВС. Та, не зважаючи на це, їх вдалося звільнити (хоч їхнє судове переслідування триває).

Рівень підтримки нинішньої "влади" з боку суспільства мінімальний. Тому масові акції на підтримку політв'язнів мають сенс. Чим резонанснішими вони будуть, тим більше шансів, що система йтиме на нові поступки.

29 січня, на день пам'яті Героїв Крут, ми хочемо охопити своїми акціями якомога більшу кількість українських міст, а також організувати мітинги під українськими дипломатичними установами у різних країнах світу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео