У Тернополі стимулюватимуть створення ОСББ

Програму підтримки та стимулювання створення ефективних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Тернополя на 2016-2018 роки затвердили на сесії Тернопільської міської ради. Наразі текст програми будуть доопрацьовувати і вдосконалювати.

За словами розробника програми Івана Сороколіта, це дозволить ефективніше і прозоріше виділяти кошти для ремонтів багатоквартирних будинків, стабільну фінансову підтримку ОСББ. До того ж, у нинішньому українському законодавстві вилучили норму про обов’язкове фінансування ОСББ. Це означає появу нових проблем у цій сфері.

Наразі фінансування програми передбачено міським бюджетом. Згідно з текстом рішення, за три роки програма обійдеться у 14,4 мільйона гривень.

Як відомо, ОСББ – це юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна. Основна діяльність ОСББ спрямована на реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном, належне утримання будинку і прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами.

За станом на 1 грудня 2015 року, в Тернополі у 362 будинках діють ОСББ та 47 органів самоорганізації населення. Це майже третина від загального житлового фону обласного центру.

Джерело: vilne.org.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео