Держархів Тернопільщини поповнився новими матеріалами (фото)

28 січня держархів області відвідав племінник громадсько-політичного діяча Василя Дідюка Богдан Дідюк. Він передав на державне зберігання регіональні річники «Тернопілля’95» та «Тернопілля’96», які були подаровані родині В.Дідюка у 1996, 1997 роках.

Директор архіву Федір Полянський подякував через пана Богдана родині нашого знаного земляка за передані на державне зберігання документи та матеріали. Вони увійшли в архівний фонд «Дідюк Василь Степанович – журналіст, діяч української діаспори в Канаді». У цих джерелах розкрито багатогранну діяльність, спрямовану на збереження і розвиток української культури в умовах еміграції, а також на розвиток тісних контактів з рідною землею.

 

Оксана Сулима, головний спеціаліст відділу інформації та використання документів ДАТО.

Фото Ігоря Крочака

Довідково : Василь Дідюк – політичний діяч, журналіст, редактор, літератор, гуморист-сатирик.

Сьогодні його ім’я дістає в Україні все ширший розголос, хоч донедавна було знане тільки вузькому колу спеціалістів і дослідників літератури, а в роки тоталітарного комуністичного режиму було під суворою забороною. Однак справедливість перемагає й історична правда відновлюється, незважаючи на численні перепони і об’єктивні труднощі. Книги Василя Дідюка, видані у діаспорі, повертаються на рідну землю, як птиці з далекого вирію. Інформація сайту zolotapektoral.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео