Коли у тернопільських школах розпочнеться навчання

Коли підуть тернопільські школярі на навчання, вирішуватимуть, 29 січня. Загалом так званий карантин, а офіційно - обмежувальні заходи у Тернополі тривають безстроково. Їх мета мінімізувати поширення захворюваності серед учнів.

- Ми щодня відслідковуємо рівень захворюваності у місті і кількість звернень до лікарень, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - А це в середньому 500-600 людей у день. Це перевищення нормативного порогу на 30%. 

Завтра, 29 січня у міськраді відбудеться нарада з представникам епідслужби та лікарень і буде створена комісія, яка прийме рішення продовжувати обмежувальні заходи чи припиняти їх. Загалом зі заходи безстрокові і прийняти рішення про продовження навчання міськрада може у будь-який день, наголошує пан Бицюра. 
Також заступник міського голови  зауважує, що статистика рівня захворюваності дітей дещо некоректна. Адже коли триває навчання у школах, тоді легше порахувати кількість хворих, адже вони відсутні на уроках. А коли школи не працюють, точно це вирахувати неможливо, адже не всі батьки звертаються до лікарень. 

Також Леонід Бицюра звертає увагу на те, що у Тернополі продовжують працювати дитсадки, адже якщо їх закрите – велике навантаження впаде на батьків. Адже якщо школярів ще можна самих залишити удома, то малечу - ні. Тому у дитсадках зробили акцент на якісніший медогляд, діти під постійним контролем медиків. 
Окрім шкіл, у Тернополі припинене навчання також і в музичних, спортивних школах, позакласних заходах. 

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео