Нічний розбій у тернопільській спілці (фото)

Невідомі особи у ніч на 1 лютого проникли у приміщення Тернопільського міського відділення Української спілки колишніх в’язнів фашизму і вчинили там погром.

«Ось подивіться на цей рейвах. Все зі стін позривано, полиці, крісла, все догори дном порозкидано».

Ольга Рамська, голова міського відділення Української спілки малолітніх в’язнів фашизму бідкається, розповідаючи про нічну пригоду, що трапилася в офісі на другому поверсі колишнього готелю «Україна».

«Приходжу сьогодні після обіду в кабінет і бачу, що він відчинений, замок зіпсований. Дивлюся, а в кабінеті все порозкидано. Всі шухляди відкриті, з тумбочок усе вигорнуто. Чомусь дзеркало зняли і поклали на стіл. Папери лежать на підлозі. Я не можу зрозуміти, що тут шукали. Не дають нам спокою поганці. Викликала представників з управління комунального майна, бо ми в них цей офіс орендуємо. Тільки руками розводять. Боляче на те дивитися. Кому потрібео було тут бедлам влаштовувати?» - ледь не плаче пані Ольга.

За її словами, це вже другий подібний випадок. Минулого року хтось проник у приміщення і теж все перекинув догори дригом. 

«Тоді нічого не пропало, - каже пані Ольга. - Та й що у нас красти? Важливі документи і печатку тут не залишаю, а грошей тут ніколи не було. Самі знаєте, як живуть нині ті, хто ще маленькими пережив війну. Я так поверхнево бачу, що і цього разу ніхто нічого з кабінету не взяв. Може, то просто хтось хоче зробити такі «збитки», додати нам клопоту, може, комусь не вгодили, але ворогів чи недоброзичливців ніби не маємо. Та й сусіди у нас – хороші хлопці. З «Правого сектору», але, бачите, і їх не побоялися, якось зайшли сюди. Я просто не знаю вже, що думати. Новий замок треба вставляти, бо цей вже зіпсований. Знову гроші потрібні на купівлю, а звідки їх взяти? Це десь зі сто гривень треба. Чи в міліцію заявити, сама не знаю. Скажуть, що нічого не пропало, то нащо їх турбувати? Але це ж хуліганський вчинок, мабуть, таки треба йти написати заяву».

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео