Тернопільська молодь рветься у міську раду

Сьогодні в Тернопільській міській раді співбесіду проходили охочі потрапити в «Школу молодого реформатора», яка вже вдруге проводиться при відомстві. Саме за результатами співбесіди визначать щасливчиків, які на три місяці сядуть у «високі кабінети».

Координатор «Школи молодого реформатора» Ігор Стецюк каже, що кількість молодих реформаторів в міській раді буде залежати від результатів співбесіди. «Програма розрахована на молодь, яка закінчила другий курс, вік – до 29 років, тобто ті люди, які вже частково визначилися зі своїм майбутнім і бажають спробувати себе в тому чи іншому напрямку, які були запропоновані нами», –  розповів «Терену» Ігор Стецюк.

Під стінами «зеленої кімнати» міськради зібралося близько двадцяти молодих людей, охочих проходити стажування. «Школа молодого реформатора» –  це своєрідне зближення влади і людей. В нашому місті є багато молодих людей, які хочуть показати себе, тому стажування в міській раді – хороша можливість для талановитих людей», – вважає студент Тернопільського національного технічного університету Назарій Шевченко, який прийшов на співбесіду.

– Співпраця з органами місцевого самоврядування для мене дуже цікава, адже це може пригодитися в реалізації молодіжних проектів, – ділиться претендентка на участь в стажуванні Юлія Ковальчук з ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто». – Також це додатковий досвід, знання і знайомства з учасниками.  Можливо, і спільна реалізація різних проектів надалі. Для мене це зараз актуально, цікаво і важливо. 

«Школа молодого реформатора» - програма стажування в міській раді для молодих людей, яку вже другий рік поспіль проводить ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» спільно з Тернопільською міською радою. Протягом трьох місяців учасники матимуть змогу брати участь у підготовці рішень міської ради, допомагатимуть готувати розпорядження міського голови та інші акти, готуватимуть інформаційні та аналітичні матеріали, виконуватимуть завдання, спрямовані на підвищення ефективності роботи міської ради. Також реформатори відповідатимуть за підтримання зв’язків з представниками громадських організацій, сприятимуть розвитку волонтерського руху в місті та реалізації молодіжних і студентських ініціатив.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео