В міській раді за 50 тисяч гривень планують надрукувати книгу про Тернопіль

Сьогодні на засіданні видавничої ради при Тернопільській міській раді відбулось обговорення проектів книгодрукування на 2016 рік, котрі фінансуватимуться мерією. На книги в міському бюджеті цього року передбачено лише 90 тис. грн. 

За словами начальника управління стратегічного розвитку міста Юрія Дейнеки, на сьогоднішній день відсутня якісна книга-альбом про Тернопіль, котру б можна було презентувати гостям чи дати у подарунок іноземним делегатам. Саме це і стало головним питанням на сьогоднішній видавничій раді. 

Така книга має іти в ногу з часом, та повинна містити інформацію не лише про культурну спадщину міста, а й дані про волонтерський рух та героїв АТО. Прочитати книжку можна буде трьома мовами - українською, англійською та польською. Загалом на даний альманах планують витратити до 50 % бюджету книгодрукування міста.

До слова, у 2013 році виготовлення подібної книги обійшлося місту в понад 55 тисяч грн. 

"Дана книга повинна вийти вже в квітні, а даний проект має стати обличчям міста для іноземних гостей, адже в цей альбом ми маємо що помістити", - наголосив голова видавничої ради при ТМР Віктор Шумада.

Василь ТОМЧИШИН

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео