Як не стати жертвою торгівлі людьми

Разом із закордонним паспортом тернополянам планують видавати спеціальні пам’ятки. У них розповідатимуть як не стати жертвою торгівлі людьми і куди звертатися за допомогою. Опублікують також номери гарячих ліній.

«Були розроблені заходи – це якраз є і в програмі протидії торгівлі людьми, яка буде підписана в адміністрації. Всім громадянам, які будуть отримувати закордонні паспорти, вручатимуть пам’ятки, які будуть розповідати як не стати жертвою торгівлі людьми», – зазначив начальник відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Володимир Агеєв.

У пам’ятці вкажуть номери телефонів, куди звертатися за допомогою і вказівки, які діяти у конкретних випадках. Надаватимуть їх безкоштовно під час отримання закордонного паспорту, повідомляє «Тернопіль»

«У нас був такий досвід, коли в кожен паспорт громадянина України, який отримували по всій області, були вкладені інформаційні матеріали, які були розроблені Міністерством Внутрішніх справ на той момент і Міжнародною організацією з міграції. Тоді люди більше знали про лінію. Вони попереджували, є багато фактів, коли люди звертаються на лінію і розповідають абсолютно цікаві історії», – розповіла представник ТМЖК «Відродження нації» Марина Пасєчник.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео