Як записати дитину в дитячий садочок у Тернополі?

Молода мама нарікає, бо після зміни місця проживання їм вдруге довелось стати в чергу до садку. І тепер її вихід на роботу з декрету - під великим питанням. В управлінні освіти запевняють: проблему вирішать та в індивідуальному порядку шукатимуть прийнятний варіант.

З проханням допомогти вирішити проблему із чергою до садочку для молодшого сина  звернулась на сайт 20minut.ua тернополянка Ірина.

- Я мама двох дітей, молодшому нещодавно виповнилось 3 рочки, - розповіла жінка. - Ми встали на чергу у садочок №36, що на «Східному». Почали ходити, потихеньку звикали... Все ніби було добре. Але сталось так, що нам довелось змінити місце проживання. Ми переїхали зі «Східного» на «Канаду» - на вул. Коновальця. І тут гостро постало питання щодо переводу дитини.

Жінка сподівалась на те, що дитя автоматично переведуть до найближчого з новим помешканням садку.

- Як виявилось, я помилялась, - говорить п. Ірина. – Нам сказали знову вставати на чергу. Діватись нікуди, пішли, знову зареєструвалися. Але… Після реєстрації ми були у списку 56-ті, а тепер – 81-і! Тобто, у 2016 році ми знову не потрапляємо до садочку. Що нам робити?

Чому дитину не перевели автоматично, адже син вже відвідував інший садок, цікавиться жінка. Каже, буває, люди змінюють місце проживання. Тоді щоразу ставати на чергу?

- А якщо мамі після закінчення декретної відпустки час виходити на роботу, куди подіти дитину? – цікавиться жінка. - Чи звільнятися з роботи? От що робити в цій ситуації?

Начальник управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк запевняє: такі випадки є. І  їх потрібно вирішувати індивідуально.

- Ситуації, що дитину цьогоріч не приймуть до жодного садку, бути не може, - запевнила чиновник. – Нехай мама дошкільняти звернеться до нас, в управління освіти. Переконана, проблему ми вирішимо.

На «Канаді» діє єдиний дитсадок, тому групи там вкрай переповнені, каже п. Похиляк. Але з мамою розглядатимуть варіанти. Скажімо, аби дитина відвідувала дитсадок на вул. Лепкого, де невдовзі відкриють нові групи.

– Це практично нижня «Канада», - каже Ольга Похиляк. – Думаю, у батьків не виникатиме складнощів завести туди дитину. Якщо цей варіант не підійде – шукатимемо інший. Але проблему вирішимо.

Ольга Похиляк запропонувала жінці зустрітись найближчим часом. Журналісти зателефонували до пані Ірині і переказали про можливі варіанти вирішення її проблеми, які запропонувала керівник міських освітян та про час і місце зустрічі з чиновницею. Жінка вже готується до зустрічі і сподівається, що її проблемі вдасться зарадити. Та обіцяла повідомити редакцію і читачів про результат.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео