Міський голова Збаража розповів, як у Польщу з’їздив

«Нарешті вихідні і маю трохи часу розповісти про навчальну поїздку в Польщу». Так розпочинає свій звіт у спільноті Політичний Збараж (дописує туди регулярно) збаразький міський голова Роман Полікровський.

Щиро дякую організаторам, Фонду «Open Ukraine» у партнерстві з польською Фундацією «Інститут східноєвропейських досліджень» за цю чудову нагоду ознайомитись з особливостями місцевого самоврядування Польщі, перевагами членства в Євросоюзі, а також можливістю познайомитись з надзвичайно цікавими учасниками поїздки. 28 учасників з усіх куточків України, які пройшли відбір з 3000 претендентів, а це журналісти, представники громадський організацій, міські голови, голови РДА, голови районних рад, громадські діячі, а також бувший мер Львова та міністр Василь Куйбіда. Керівником групи була чудова Леся Ткач, яка на високому рівні організовувала наші зустрічі, координувала роботу і завдяки їй була хороша дисципліна і дружня обстановка.
У рамках поїздки ми відвідали Форум «Україна-ЄС», познайомилися з діяльністю гміни Добронь, побували у повіті Пабяніце та у Лодзькому воєводстві.
Ми побували на польських комунальних підприємствах, у дитячих садках, школах, виробничих підприємствах, дізналися про особливості наповнення місцевих бюджетів, ознайомились з досвідом польського самоврядування та особливостями регіональної політики.
Перше, де нам довелось побувати, це 9 Форум "Україна-ЄС" в м. Лодзь. Цей захід проходив в приміщенні старої фабрики, яка дуже вдало переформатована в торгово-розважальний комплекс гігантських розмірів MANUFAKTURA і зі всього побачено в Лодзі це напевно одне з найкращих місць для туриста. В рамках форуму, який тематично був розподілений на блоки, а саме економіка, місцеве самоврядування, туризм, безпека, інвестиції та ін. кожен учасник мав можливість вибрати собі бажану тематику.
Ложкою дьогтю була присутність росіян на форумі і їх імперіалістична маячня.
Я в свою чергу познайомився з безліччю цікавих та відомих людей і кожного з них запрошував в гості в м. Збараж. Для мене було приємно, що багато хто вже побував в Збаражі, або щось знає про наше місто, а дехто пообіцяв приїхати! Тому, я переконаний, що наше місто, враховуючи досвід наших польських сусідів, а також завдяки нашій наполегливій праці буде справжнім туристичним магнітом.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео