З понеділка – знову в школу

Школярі з Борщівського, Гусятинського, Тернопільського та Чортківського районів вже з понеділка, 8 лютого, повернуться на навчання.

Про це повідомляють в райдержадміністраціях.

Рішення про відновлення навчання в закладах освіти прийняли на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Завідувач Гусятинського відділення Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Дарія Красносельська повідомила, що за підсумками останнього тижня, з 29 січня по 4 лютого, захворюваність на грип та ГРВІ пішла на спад. Також спостерігається спад захворюваності серед дитячого населення. За останній тиждень захворіло 149 дітей (50 % від кількості дітей за попередній тиждень – 297), з них 69 – школярів.

За оперативними даними, з початку епідемічного сезону (28.09.2015 – 02.02.2016 року) в Україні зареєстровано понад 3,2 млн. хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,3 % населення.

За даними Держсанепідслужби в області, від початку цього року на Тернопільщині захворіли на грип 11 875 осіб. 2 332 людей захворіли за останній тиждень. Із них 749 осіб, зокрема 327 дітей, госпіталізовано.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео