Педагог, який поставив учнів на коліна, позбувся роботи

Непедагогічні методи У Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі стали проблемою не лише для учнів, а й для директора. Доктора педагогічних наук із 20-річним стажем таки звільнили.

Директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома розповіла intb.te.ua, що сьогодні засідала кадрова комісія в Міністерстві освіти, яка розглядала питання про директора Андрія Каплуна і винесла рішення про його звільнення із займаної посади. Він був на засіданні кадрової комісії і при ньому було оголошено рішення цієї комісії.

У департаменті освіти і науки ОДА шукають кандидатуру на посаду виконуючого обов’язки директора.

«Виконуючий обов’язки повинен бути, власне, з училища, а директора ми можемо призначати з будь-якого іншого навчального закладу, який мав би безпосереднє відношення до професійної освіти, і людина, яка могла працювати в будь-якій іншій сфері, але дотична до профтехосвіти, - сказала Ольга Хома. - Кандидатур на даний час ми не маємо, але, думаємо, визначимося і з завтрашнього дня людина, виконуючий обов’язки, приступить до роботи».

Справу Андрія Каплуна також вивчають правоохоронні органи. Його звинувачено за статтею «Катування». Педагог змусив стати на коліна перед шеренгою ровесників двох учнів, які курили на території ВПУ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео