На сесії обласної ради нагородили найкращих

Сьогодні, 10 лютого, обласна рада розпочала своє засідання привітанням заслужених діячів України з Тернопільщини. Отримали нагороди діячі культури, вчителі, артисти та науковці. Заслуженим вчителем України сьогодні стала вчителька Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Товстига Ірина Зіновіївна. Про успіх педагога далі у розмові. 

- Пані Ірино, як Ви реалізовували себе, як наставник, як педагог?

- Кожен вчитель, педагог, наставник, завжди реалізовує себе через своїх учнів, і я рада, що мені вдалося це зробити. Мій учень, Блащак Іван, приймав участь у міжнародній олімпіаді з біології, яка відбулася в Данії, у 2015 році, де зайняв 2-ге місце. І я дуже рада, за його успіхи. Молодь України дуже творча, талановита, смілива та патріотична, і я вірю, що вони побудують заможну демократичну і досить сильну державу.

- Що для Вас означає бути заслуженим вчителем України?

- В першу чергу – це любити та поважати дитину, знаходити в ній щось позитивне, завжди бачити це позитивне, тоді дитина буде окрилена і будь-яка праця увінчається успіхом. 

- Які проблеми в педагогічній сфері сьогодні?

- Єдина проблема – це матеріально-технічне забезпечення. Оце єдине, що тягне нас назад. А так методична робота, натхнення, бажання у вчителів є. Успіх буде гарантовано, тільки треба державі "підняти" матеріально-технічну базу. 

Детальніше у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео