Пікетувальники відповіді не отримали (фото, відео)

Закриття справи проти активістів, котрі в чистий четвер "люстрували" чиновника Василя Кавацюка на Івано-Франківщині, вимагали представники правих сил в обласній поліції 11 лютого.

- Чіткої відповіді від правоохоронців не отримали, - каже один з пікетувальників Василь Абрамів. - У поліції  начальник слідчого відділу відправив нас в прокуратуру. Це чергове ходіння по кабінетах. Ми будемо піднімати резонанс у цій справі. Переслідування українських  патріотів неприпустиме.

- Активістів звинувачують у вчиненні хуліганських дій. У справі – 7 активістів із Івано-Франківщини, її наразі передали поліції Тернопільської області, - розповідає автомайданівець Ігор Василів.

- Сьогодні на пікет зібрались представники із Івано-Франківщини, Рівенщини, Львівщини, Тернопільщини. Будемо долучати більше організацій. Справу повинні передати назад   в поліцію Івано-Франківської області і закрити. Адже нічого протизаконного активісти не зробили,  - вважає Ігор Василів.

Нагадаємо, що 9 квітня 2015 року в Івано-Франківську представники "Правого сектору" "люстрували смітником" начальника Головного управління юстиції в області Василя Кавацюка, через що чиновника звільнили із займаної посади. Сьогодні ж Головне управління Національної поліції в Тернопільській області викликало на допит члена “Правого сектору” із Прикарпаття Андрія Яхневича, у справі “смітникової люстрації” екс-чиновника.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео