Християнські спільноти навідалися до хворих

Близько 4 тисяч свіжих булочок і образків отримали хворі тернопільських лікувальних закладів від християнських спільнот міста 11 лютого в рамках Всесвітнього дня хворих.

 Релігійні спільноти міста разом зі своїми духовними наставниками відвідали всі медичні заклади Тернополя, аби спільною молитвою і добрим словом нагадати тим, хто зараз вимушений перебувати в лікарняних палатах, що про них пам’ятають і піклуються. Після проведених молебнів пацієнтам подарували булочку і образок.

 – Люди були втішені нашими відвідинами. Хтось посміхався, хтось навіть плакав, – розповів голова братства «Милосердя» Іван Гуменюк, який разом з іншими семінаристами Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосипа Сліпого і з отцем Володимиром Барною відвідували Тернопільську обласну клінічну психоневрологічну лікарню. – Найбільше розчулилися старші люди, особливо ті, які вже тривалий час перебувають в лікарняних стінах. Ми старалися кожного хоча б якоюсь мірою підтримати, аби вони не почувалися самотніми.

Всесвітній день хворих відзначили в міських лікарнях №1-3, в міській дитячій лікарні, обласній лікарні, обласній дитячій лікарні, в психоневрологічній лікарні, в обласному шкірно-венерологічному диспансері,  обласному тубдиспансері та пологовому будинку.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео