Відродження села завдяки компанії «Агропродсервіс»

Сьогодні, 14 лютого, у селі Ярчівці, що на Зборівщині, відбувається свято прощання з колядою, або як кажуть у народі, свято Розколяди. Співають, танцюють та веселяться. Організувало дійство підприємство "Агопродсервіс- Ярчівці", на чолі із директором Василем Гамрачем. 

"Підприємство "Аргопродсервіс-Ярчівці" входить у компанію "Агропродсервіс" і засноване у 2010 році на території Зборівщини. Фактично ми були піонерами на наших теренах по підписанню договорів і початку роботи. Перший рік ми взяли 1500 гектарів землі в оренду і в 2011 році розпочали весняно-польову компанію. З кожним роком ці землі зростали і на сьогодні маємо 5200 гектарів землі обробітку і активно плануємо дальше розширюватись. Для цього є усі передумови. Коли ми зайшли на територію Зборівського району, тут була надзвичайно низька орендна плата, у порівнянні із іншими районами області. 400-500 кг була орендна плата за пай, який мав розмір 3 га. На сьогоднішній день, ми там де було пів тонни збільшили до півтори тонни. Цього року буде ще + 300 кг. За 5 років практично у 3 рази збільшилась орендна плата", - зазначає директор підприємства "Агропродсервіс-Ярчівці" Василь Гамрач. 



Сьогодні, тут на Зборівщині, можна побачити справжнє відродження села. У Ярчівцях понад 20 років не відбувалось жодних культурно-масових заходів. Підприємство "Агропродсервіс-Ярчівці" вперше організувало дійство, яке об'єднало односельчан. 



"В компанії є багато керівників і кожен з них по-своєму проявляє певні ініціативи у тому чи іншому населеному пункті. Ми зараз знаходимось у селі Ярчівці, де є директором Гамрач Василь Орестович. Ми бачимо ці ініціативи, які він сьогодні старається створити для громади. Наша компанія за період свого існування робить дуже багато для населених пунктів. Ми зараз шукаємо цей зв'язок, щоб люди знали, що ми сьогодні вкладаємо у село. Ми сьогодні робимо для людей концерт - це така подяка людям села", - повідомляє генеральний директор компанії "Агропродсервіс" Іван Чайківський.

Деталі у відео.

Оксана Слободян

Вибір читачів за тиждень

Відео