Проїзд у тернопільських маршрутках подорожчає

Перевізники вимагають збільшити тарифи у громадському транспорті Тернополя. Це питання розглядатимуть у міській раді. За прогнозами експертів, вартість квитка зросте весною.

Перевізники Тернополя скаржаться, що від початку року працюють збитково. Крім того, з державного бюджету не компенсовують пільгового проїзду.

«Більшість перевізників з початку року працює в мінус. Так довго продовжуватися не може. Якщо до наших прохань – підвищити вартість проїзду не дослухаються, то у Тернополі знову прокотиться хвиля пікетів», – розповідає перевізник Іван.

В управлінні транспорту кажуть, що зараз особливо загострене питання пільгових перевезень. Оскільки державний бюджет не передбачає компенсацію пільгового проїзду, повідомляє ZZ.

«Раніше Тернопіль щороку отримував понад двадцять тисяч гривень з державного бюджету на компенсацію пільгових перевезень. Зараз ці кошти не передбачені. І це занадто велике навантаження для міського бюджету. І найбільша проблема з електротранспортом. Оскільки тролейбуси найбільше перевозять пільговиків. Є надія, що на сесії Верховної Ради приймуть рішення відшкодовувати пільгові перевезення», – розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео