Рибалок, що врятували життя тернополянина на Ставі, хочуть відзначити

Двох рибалок, які врятували тернополянина на Ставі, хочуть відзначити в управлінні ДСНС в Тернопільській області. Проте наразі рятівників не можуть знайти та не мають про них жодної інформації.

 - Ми написали врятованому чоловікові у соцмережі Фейсбук (саме там він детально описав історію свого порятунку – прим. авт), проте наразі не отримали від нього відповіді, - каже керівник прес-служби обласного управління ДСНС Сергій Данілін. - Хочемо з ним зв’язатися, знайти його рятівників та відзначити їх, повідомляє 20 хвилин  

Нагадаємо, 51-річний тернополянин пан Володимир ледь не загинув під кригою. Нещасний випадок стався з чоловіком 30 січня. Чоловік разом з велосипедом провалився в ополонку у каналі під Білою . Врятували чоловіка двоє рибалок.  Пан Володимир також розповів, що тоді опинився без телефону, був в мокрому одязі і не мав як добратися додому. Тож його рятівники звернулися за допомогою на службу «101», проте там нічим не зарадили.

Про нещасний випадок на тернопільському Ставі ми повідомили прес-службу обласного управління ДСНС. Там пообіцяли з’ясувати, чому на лінії «101» не відреагували на прохання людини, яка ледве не потонула під кригою. Стосовно дій диспетчера в управлінні ДСНС проводили службове розслідування, повідомив Сергій Данілін.

 - Ми прослухали запис цього звернення. Телефонували чоловіки, які витягнули з води тернополянина, - каже він. -  Вони сказали, що витягнули чоловіка благополучно і просили допомогти дістати велосипед із дна водойми. Але в нас нема підрозділів, які спускаються під воду. 

Сергій Данілін додає, що завдання підрозділів управління ДСНС допомагати людям. Тут є і психологічна служба, але її залучають на масштабніші аварії та катастрофи. А не на такі випадки, як стався з тернополянином. 

Вибір читачів за тиждень

Відео