Сьогодні розглядали питання внесення змін до генерального плану міста

18 лютого у сесійні залі міської раді відбувалось засідання комісії. Розглядали питання внесення змін до генерального плану міста. Над питанням працювали активісти, депутати, архітектори та представники громадськості.

«Справа в тому, що сама процедура іде з порушенням вимог підходу до змін генерального плану. Спочатку має бути визначено рекреаційні та недоторкані зони, а потім уже розглядатись питання. Ми того не бачимо. Я думаю, що наслідком цього будуть прийняті рішення забудови багатьох гектарів зелених зон», - зазначає голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь



Сьогодні у сесійні залі, як ніколи, гаряче. Небайдужі зверненнями захищають свою думку.

«Справа в тому, що усі ці питання важливі. Ми зіткнулись із тим, що на вулиці Орлика без врахування думки громадськості намагались збудувати об’єкти, які взагалі поза законом. Ми відстоювали тільки закон. Якщо ми будемо дотримуватись закону, в тому числі і в земельних питаннях, то все буде простіше. Нічого не хоче робити наша влада. Наші чиновники відкрито нічого не хочуть виносити на обговорення громадськості. Ми вперше сьогодні зіткнулись із тим, що якісь питання виносяться на громадськість. 

По вулиці Орлика ми стикнулись із тим, що нам намагаються внести креслення, які там взагалі не повинні бути. Не повинна у генплані позначатись окрема забудова, і не має бути тих позначень, які не передбачені законом. Генплан – це головний містобудівний документ Тернополя, і відповідно ми усі повинні на нього опиратись. Нам зараз намагаються нав’язати думку чиновників, знайомих, «ділків», які таким чином досягають своєї комерційної мети. Мене дуже вразила ситуація зі сквером на Миру, що на мікрорайоні «Дружба». В генплані ця територія позначена, як зелена зона. А вчора приїхала якась будівельна техніка і намагалась там розрити та загородити ділянку землі. Мешканцям прилеглих будинків сказали, що там буде автомийка. І це зараз намагаються все узаконити. Зміни у генплан вносяться для того, щоб узаконити незаконні речі. Я закликаю усіх членів тернопільської громади стежити за цими речами», - висловлюється активістка Ніна Міляноська.

Деталі у відео.



Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео