Наша зброя – це танець і пісня

У Тернополі відбувся концерт академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України. Глядацький зал був переповнений. На творчий «бій» нацгвардійців з’їхалися шанувальники з усіх куточків нашого краю.

Концерт пройшов на єдиному диханні, адже військова музика та пісня має магічний вплив. Вона вселяє силу та бадьорість духу. Глядачі довго не відпускали артистів зі сцени, повідомляє «Досьє 102».

- Наша зброя – це танець і пісня, – розповів начальник академічного ансамблю Іван Мельник.- Вона сильніша за гради та смерчі агресора. І кожен наш творчий концерт- це внесок в єдину перемогу над ворогом. Ми безмежно щасливі, що сьогодні дарували свій талант тернополянам – гостинним, щирим, добрим людям. Маємо тут багато друзів та й серед артистів нашого ансамблю чимало уродженців землі тернопільської.

Концертний тур західним регіоном для артистів це можливість підтримати матерів, батьків, дружин, дітей, котрі очікують своїх рідних зі східного фронту. В зоні АТО творчий колектив ансамблю теж часто буває. Сьогодні митці працюють над новою програмою, аби найближчим часом своїми талантами підтримати воїнів та населення у прифронтових та фронтових містах і селах.

Учасники гурту «Червоні маки» Ольга, Світлана та Ванда зізнаються, що вперше їхати в зону проведення антитерористичної операції було лячно, проте очі солдат, офіцерів, що під час концерту світилися радістю та теплом, наче вони побували в обіймах найрідніших, вартували перебороти страх.

- Ми працювали у військових частинах, на полігонах, – розповідають дівчата.- Намагалися виконувати веселі, жартівливі пісні, аби бодай на кілька годин наші захисники забули про важкі військові будні.

Вокалісти зізнаються, що вражені тернопільською публікою.

- Вдячні тернополянам за теплий прийом, щедрі овації. Енергія, яку ми дарували залу, поверталася до нас вдвічі, а то й втричі більшою. З нетерпіння чекатимемо нових зустрічей з вашим містом.

Неймовірними враженнями від побаченого та почутого ділилися й глядачі. Директор музичної школи села Більче Золоте Борщівського району Микола Тесля каже, що захоплений талантом вокалістів, танцюристів, хореографів, акомпанементу ансамблю.

- Це зворушлива, це сильно, це неповторно. В наш час дуже важливо, щоб жило слово, пісня, танець. Бо тільки тоді наша нація буде нескореною.

Оцінила ревну працю ансамблю і церква. Архієпископ Тернопільський, керуючий Хмельницькою Єпархією Мстислав, вручив полковнику Івану Мельнику орден Святого Великомученика Юрія.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео