З АТО повернуть шкільні автобуси

На початку квітня більшість шкільних автобусів, які були «мобілізовані» в зону АТО, повернуть і передадуть найбільш проблемним селам Тернопільщини. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Окрім того, завдяки зусиллям народних депутатів Тернопільщини, з державного бюджету заплановано виділити 36 млн. грн. на придбання нових шкільних автобусів. Єдина умова – придбання транспортних засобів має відбуватися на умовах спів фінансування, повідомляє «Номер один».

– На селі гострою залишається проблема довозу дітей до навчальних закладів. Новий шкільний автобус вартує 1,1 млн. грн. Держава готова виділити 800-900 тис. грн., решту суми ми маємо вишукати на місцях – у бюджетах громад, районів тощо. Подібний крок з боку держави вважаю правильним. Усі мають відчувати відповідальність за збереження і правильну експлуатацію транспортних засобів. Бо знаєте, як воно буває: подаровану річ ніхто не береже, а коли докладеш гривню, то до неї по-іншому ставишся, – зауважив Степан Барна.

Нагадаємо, на початку навчального року на балансі районних відділів освіти області перебували 99 шкільних автобусів. Але для укомплектування ЗСУ передано 11 автобусів, ще три стояли несправні. Тому майже 600 дітей області потребують регулярного, безпечного та безоплатного перевезення до місця навчання та назад додому.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео