Ректор медичного прокоментував інцидент зі студентами-іноземцями

Ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Михайло Корда прокоментував ситуацію, до якої причетні студенти-медики, які начебто проводили на квартирі час з неповнолітніми дівчатами з Івано-Франківська. Сьогодні, 22 лютого, під час прес-конференції очільник навчального закладу повідомив,що університет нікого не прикриває і всіляко сприяє слідству.

 Детальніше про інцидент можна прочитати ТУТ.

 - Ми категорично проти такої поведінки цих студентів. Якщо їхня вина буде доведена, вони повинні відповідати по Закону України, - запевнив Михайло Корда. – Університет не прикривав, не прикриває і не буде прикривати ніяких проступків своїх студентів.

Також пан Корда прокоментував публікацію на одному з новинних ресурсів Тернополя, де автор звинувачує керівництво університету в прикриванні підозрюваних у скоєнні злочину. Не обійшли стороною в університеті і фотознімки цих студентів, які також миттєво облетіли Мережу. Насправді це один і той же студент, але в різні періоди часу, і він не виступає фігурантом в цій справі.  

Підозрюваних жителів Іраку - студента четвертого курсу лікувальної справи та стоматолога-п’ятикурсника – відрахували ще 2 лютого згідно з наказом ректора за порушення умов контракту, а саме за порушення правил внутрішнього розпорядку.

Чи перебувають підозрювані ще в Україні, чи ні – наразі невідомо.

 Соломія ШАЛАЙ

Фото, відео авторки  

Вибір читачів за тиждень

Відео