«Справу про вбивство скоро передадуть до суду», - Олександр Богомол

Двоє юнаків, яких підозрюють у вбивстві 35-річної таксистки у Підволочиську, упродовж трьох місяців перебуватимуть під вартою.

- Так вирішили у суді, - пояснює тимчасовий виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. - Наразі вони дають різні покази, тому виникла необхідність у проведенні ряду додаткових експертиз. Розслідування такої справи тривале.

Власне, слідство щодо будь-якого вбивства триває до 4-х місяців, додає правоохоронець. Тож у визначений термін справу таки передадуть до суду.

Нагадаємо, невідомі убили таксистку 25 грудня 2015 р. Як у міліції розпочали це розслідування, «Терен» писав докладно (читайте ТУТприм.). Уже напередодні Нового року правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві жінки: двох юнаків 19-ти і 16 років. Вони були пасажирами жінки і напали на неї, доїхавши до місця призначення. Пояснили свою поведінку тим, що не мали чим розплатитися.

- Наразі проводяться додаткові судово-медичні експертизи, - розповідає заступник начальника Головного управління Національної поліції в області Казимир Попіль. – У цій справі – дуже великий обсяг роботи. Особи були затримані через кілька днів після злочину. Але призначені молекулярні, генетичні експертизи, які проводять у Львові. А це - тривалий процес.

Дані експертиз потрібні, аби довести: яка особа і де в час злочину перебувала. Відповідно, тоді вдасться визначити роль кожного із них у скоєнні злочину. Більше деталей правоохоронці не оприлюднювали в інтересах слідства.

– Питань чи проблем у цій справі немає, адже все задокументоване, - підкреслив Олександр Богомол. - Лише потрібен час на експертизи. Якби це було побутове вбивство, складнощів не виникло б. А тут - складна справа. Людям потрібно доводити, що вони вчинили...

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео