«с(Ш)тиль» тернопільської літератури

Тернопільська літературна формація «Сім Герц» в суботу на святкуванні трьох років діяльності презентувала антологію творів учасників під назвою «с(Ш)тиль». Це перше друковане видання, яке вийшло з-під пера «герців».

Своє дітище літератори виношували три роки і лише тепер з’явилася можливість втілити ідею в життя. В цьому молодим талантам допомогло тернопільське видавництво «Крок». Раніше «Сім Герц» випустили у вільне плавання електронну антологію «Сьомий обрій» спільно з кіровоградською літературною студією «Обрій».

–  Хочу вам побажати частіше виносити на люди те, чим ви займаєтеся. Вважаю, що це дозволить писати вам ще краще, –  звернувся до «герців» директор видавництва «Крок» Юрій Завадський. –  Ця книжка, я щиро надіюся, кожному з вас допоможе зробити важливий крок і подивитися на себе як письменників збоку.

– Тут і наші старожили, і молоді автори. На жаль, шанс надрукувати щось своє тут отримали не всі, –  розповів модератор літстудії «Сім Герц» Юрій Вітяк. – Якби нам не сказали: «Ви вже можете видавати» і якби ми не почули того слова від Юрка Матевощука і Юрія Романовича (Завадського – прим.), то, напевно, ми б і далі сиділи десь в засаді і вичікували слушного моменту.

В антологію помістили твори 13 авторів, серед яких Юра Вітяк, Катя Грушовська, Олег Підфігурний, Саша Костюк, Сергій Сукманюк, Надя Німець, Станіслав Горохівський, Соломія Бойко, Леся Ясніцька, Марія Палихата, Роман Фестрига, Христина Дзюба, Тарас Кривецький.

Поки що придбати антологію можна безпосередньо у видавництві «Крок» (http://krokbooks.com/), але згодом «с(Ш)тиль» з’явиться і на полицях тернопільської книгарні «Є», що на Валовій.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео