Грабіжників, які напали на пенсіонерку, затримали на Тернопіллі

Менш як за добу правоохоронці Тернопільщини затримали грабіжників, які серед ночі пограбували пенсіонерку.

На жінку напали у минулі вихідні, 20-21 лютого. Сталося це у селі Старий Тараж Кременецького району, повідомив на прес-конференції т. в. о. начальника обласного управління Національної поліції  Олександр Богомол.

У ніч з суботи на неділю, за його словами, до чергової частини надійшло повідомлення від жителя села Старий Тараж. Чоловік стверджував, що на його сусідку напали. Правоохоронці відразу виїхали на місце злочину.

- Близько першої години ночі, зі слів потерпілої, до її будинку увірвалися двоє молодих людей - чоловік і жінка, - розповідає правоохоронець. - Обоє були напідпитку. Почали бити пенсіонерку, вимагаючи гроші. Чинити опір старенька не могла, а допомогти було нікому, адже бабуся - самотня.

Врешті нападники знайшли у серванті 3 тисячі гривень і мобільний телефон. Усе це «добро» прихопили із собою. До слова, першою зачіпкою для правоохоронців стала інформація, яку пригадала старенька.

- Вона розгледіла, що нападники втікали від її будинку на таксі, - каже пан Богомол. - Це допомогло спочатку встановити водія, який тієї ночі возив пасажирів до Старого Таража, а відтак – і підозрюваних, молодих кременчан. 

Зловмисники, як виявилося, полюбляють випити, але працювати не звикли. Того вечора вони відпочивали в одному із барів райцентру. Коли на пляшку забракло грошей, чоловік запропонував з’їздити до Старого Таража. Він знав, що там мешкає самотня пенсіонерка.

- Потерпіла також повідомила, що один із нападників був одягнений у куртку із написом «Міліція» на спині, – розповідає пан Богомол. – Тому виникла версія, що до грабунку причетний колишній працівник міліції, але вона не підтвердилася. Ту куртку, як з’ясувалося, викрали свого часу з міліцейського складу у Києві.

Двох жителів Кременця, які власне здійснили грабунок, затримали. Також під арештом - таксист, який був посібником грабіжників. Щодо підозрюваних розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Триває досудове розслідування.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео