"Перемогу" хочуть перетворити на культурний центр

Спільна платформа для активної тернопільської молоді та місце для різних медіалабів - саме так бачать Український дім “Перемога” місцеві активісти.

- В рамках спільного проекту між Україною, Польщею та Білоруссю Тернопіль отримав техніку та засоби для проведення медіалабів, - розповідає тернопільський активіст Юрій Суходоляк. - Але проект закінчився, а техніка залишилася, тож ми пропонуємо і надалі проводити цікаві майстер-класи для тернополян.

 До слова, така пропозиція є не лише на словах: проведення лекцій, допомогу в реалізації артпроектів - все це активісти згідні взяти на себе.

 - Проблема в тому, що культурного молодіжного Центру в Тернополі просто немає, а “Перемога” для цього підходить ідеально, зокрема, розміщенням. Це Центр і там не потрібно робити жодних ремонтів чи підготовчих робіт, - пояснює Юрій.

В міському управлінні культури та мистецтв журналісту 20minut.ua сказали, що до діалогу із активістами там готові, однак поки до них із відповідною пропозицією ніхто не звертався, та й про таку ідею там знають хіба зі шпальт газет.

- Наразі складно собі уявити реалізацію такого задуму, адже Український дім “Перемога” має свій статут, - пояснює заступник начальника управління Василь Кармазин. - Однак якщо є така ідея, то нехай приходять, будемо говорити і щось вирішувати.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео