На Тернопільщині виявили підпільний цех з виготовлення алкоголю

Днями співробітники податкової міліції Головного управління ДФС в області припинили незаконну діяльність групи осіб, які виготовляли та реалізовували фальсифіковані алкогольні напої.

Як зазначив перший заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільський області Віталій Дума, під час проведення обшуків вилучено 655 літрів спирту, 220 пляшок з фальсифікованою горілкою, що мали марки акцизного податку з ознаками підробки, 182 пачки тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого взірця, порожню тару, корки, лійки, шланги, обладнання, яке використовувалось для виготовлення фальсифікату. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 101,5 тис.грн.

Слід відзначити, що кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення понад 3 тисяч пляшок горілки. В цілому завдяки вилученню вищевказаних підакцизних товарів вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі близько 50 тис. гривень.

На даний час триває досудове розслідування за фактами незаконного виготовлення алкогольних напоїв та використання підроблених марок акцизного податку, повідомляє ZZ.

Всього з початку року з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 271,3 тис. гривень. Завершено розслідування та направлено до суду 2 кримінальних провадження стосовно осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео