Впіймали ще одного хабарника: майор вимагав 1600 доларів за закриття кримінальної справи

Майор вимагав та отримав від жителя обласного центру 1600 американських доларів за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності. 

Оперативниками управління внутрішньої безпеки в Тернопільській області, спільно із співробітниками УСБ України в Тернопільській області та військової прокуратури Тернопільського гарнізону військової прокуратури Західного регіону України 26 лютого близько 18:00 год. в рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України неподалік приміщення гуртожитку Тернопільського кооперативно-торгівельного технікуму по вулиці Живова у Тернополі був затриманий старший оперуповноважений Тернопільського відділення поліції. 

Затриманий виявив бажання сприяти слідству в розкритті злочину та пояснив, що  частину отриманих грошових коштів  мав передати начальнику відділення  слідчого  відділу   Тернопільського  відділу поліції.

У ході здійснення контрольованої передачі співробітниками управління внутрішньої безпеки спільно з УСБ та військової прокуратури затримано начальника слідчого відділення.

З місця події вилучено предмет неправомірної вигоди - грошові кошти в сумі 1600 доларів США. Вирішується питання про повідомлення підозри майору та капітану поліції.

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Тернопільського гарнізону Західного регіону України.

Службове розслідування проводить управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області та управління внутрішньої безпеки.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео