На Тернопільщині 7 автовласників постраждали від злодіїв

Поліцейські Тернопільщини продовжують документувати крадіжки чужого майна з салонів авто.  Протягом  вихідних семеро автовласників потерпіли від злодіїв. Не зупиняла крадіїв навіть сигналізація, зловмисники розбивали вікно та витягали з салонів цінні речі.

У Тернопільський відділ поліції надійшло звернення від власника автомобіля про те, що невідома особа шляхом пошкодження вікна пасажирських дверей проникла в його транспортний засіб, який знаходився в дворі будинку та викрала відеореєстратор. Розмір завданих збитків оцінено на суму 500 грн.

В іншого тернополянина з машини, яка знаходилася у дворі його будинку без нагляду, невідомий  викрала дороговартісний навігатор, ще  у двох власників іномарок з Тернополя з сидіння авто зникла сумка з документами та автомагнітола.

Промишляють автозлодії і в районі. У Теребовлянський відділ поліції у неділю надійшло одразу три звернення від власників транспортних засобів, про проникнення в автомобілі та викрадення майна. Крадії пошкодили вікна та викрали цінні речі.  Увагу злодіїв привертали відеореєстратори, магнітоли та навігатори.

Правоохоронці наголошують, що єдиний і надійний спосіб вберегти свої автомобілі та  уникнути крадіжок  – не залишати в салонах будь-яке майно. Навіть якщо автівка обладнана сигналізацією, часу, допоки спрацює сигнальна система і власник транспорту прибіжить до авто, злодію достатньо, аби пошкодити вікно і витягти приміром магнітолу.

Тож міліціонери нагадують водіям елементарні правила безпеки, дотримуючись яких, можна зменшити ризик стати жертвою злодія:

- залишайте автомобіль на майданчиках з охороною або в місцях звідеоспостереженням;

- виходячи з машини навіть на декілька хвилин, подбайте про те, щоб на сидіннях не було речей, що можуть привернути увагу злодіїв;

 - забирайте до помешкання усе цінне обладнання, яке можна легко зняти чи витягти з авто: магнітоли, навігатори та навіть акумуляторні батареї.

Якщо ж сталося так, що ви потерпіли від злодія, не зволікайте і телефонуйте до поліції.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео