Тернопільські студенти сидять без стипендії

Вже майже тиждень тернопільські студенти чекають на виплату стипендій. Побутують різні думки: хтось запевняє, що стипендій не буде взагалі, хтось каже, що вже звик до постійних затримок.

– Найгірше – це коли розплановуєш свій бюджет на місяць впритул до стипендії, а вона не приходить. Доводиться позичати або брати в батьків. Але, звісно, краще таки розраховувати на власні гроші, – поділилася з «Тереном» студентка-четвертокурсниця Тернопільського педагогічного Вікторія.

Затримують стипендію не лише в педагогічному, але й в інших університетах Тернополя. Третьокурсник Сергій з економічного університету каже, що затримки стипендії неабияк вплинула на його плани: «Стипендія хоч і не дуже велика, але хоча б якісь власні кошти маєш. Поки гроші не виплатили, то я сиджу без, хоча покладав великі надії на ці гроші. Сподіваюся, що найближчими днями це питання вирішиться».

 Без грошей сидять не лише студенти, а й викладачі. «У нас виникла проблема з невиплатою стипендії Також без зарплати й викладачі. Все це відбувається у зв’язку з тим, що в Міністерстві освіти не підписали наказ про Паспорт бюджетної програми (документ, який визначає мету, призначення і використання бюджетних коштів, – прим.) і тому галузь освіти не має чіткого бюджету, а також можливості проводити розрахунки, – повідомила студентська рада Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. – Як тільки наказ підпишуть, всі стипендії будуть виплачені».

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео