Аграрна партія України вимагає відставки уряду через спробу розпродажу мільйона гектарів землі

У своєму зверненні Аграрна партія України вимагає негайної відставки уряду і  Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка через їх нездатність оцінити соціально-економічну ситуацію в країні та свідомі дії на руйнування економічних основ української держави.

Аграрна партія вважає, що реалізація озвучених Арсенієм Яценюком 28 лютого пропозицій у прискореному режимі продати 1 мільйон гектарів державних земель веде до подальшого грабунку народу України та різкої дестабілізації соціально-економічної ситуації. Це приклад того, до чого може «докеруватися» уряд, котрий працює без реальної програми, якому висловлено недовіру, але залишено біля державного керма в силу кулуарних домовленостей.

Свою позицію з приводу наміру Прем'єр-Міністра України Арсенія Яценюка розпродати землю також  висловила Тернопільська обласна організація Аграрної партії на позачерговому засіданні її виконавчого комітету 29 лютого 2016 року. Зокрема було сказано, що продавати це загальнонаціональне багатство нині – означає позбавити землі тих, хто на ній споконвічно працював, тобто селян.

Обласні аграрні партійці вважають, що, мабуть, пан Яценюк у такий спосіб хоче утриматися на посаді, аби його підтримали олігархи, які «посадили» у крісло Прем'єра і врятували від нещодавної відставки. Якщо в Україні буде розпродано мільйон гектарів державних земель, місцеві громади втратять важелі для свого подальшого розвитку, оскільки земля для них є чи не єдиним можливим щляхом заробітку для соціального облаштування територіальних громад. Швидше за все цю землю скуплять олігархи або покупці з інших держав, фінансові ресурси яких у сотні, а то й тисячі разів вищі за можливості українських сільгопвиробників. В умовах девальвації гривні та падіння реальних прибутків для українців це буде справжня катастрофа. Вони можуть опинитися в ролі робочої сили, яка обслуговуватиме чужу свою землю. Тож для захисту української землі треба об'єднуватися всім, кому небайдужа доля України, - так  сказано у рішенні виконкому обласної організації Аграрної партії.

Вибір читачів за тиждень

Відео