Шумські правоохоронці викрили грабіжника

З заявою про пограбування до правоохоронців Шумського відділення поліції звернувся 28-річний мешканець райцентру. Випадковий знайомий силою відібрав у молодика мобільний телефон. Правоохоронці оперативно з’ясували усі обставини злочину та розшукали зловмисника.

Зі слів начальника Шумської поліції Анатолія Ігнатюка, грабіжником виявився неповнолітній мешканець села Піщатинці. Хлопчина вже не раз потрапляв в поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів, ще й друзів сумнівних заводив.

16 річного парубка та старшого на декілька років товариша об’єднали гулянки та спиртне. Хлопець та його старший друг разом випивали. Чоловіка не спиняв й той факт, що юнак неповнолітній, не раз спонукав його чинити протиправне.

 Того дня добряче випивши, подалися до райцентру. Вже там купили ще одну пляшку спиртного, яку вирішили розпити на вулиці. До гулянки запросили й шумчанина, з яким випадково познайомилися. Чоловік випив декілька чарок та поспішив на роботу. А обидва друзі продовжили гулянку. Вже під ранок вони знову зустріли мешканця райцентру, який вже повертався додому з нічної зміни. Захмелілий юнак кинувся до молодика з погрозами, мовляв той не розрахувався за випивку. Хлопець вдарив та повалив свою жертву на землю. Тоді обнишпорив кишені  і витяг мобільний. Вже з награбованим подався додому, а потерпілий поспішив  в поліцію.

Правоохоронці розшукали юного грабіжника. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 2 статті 186 ККУ (грабіж).

Щодо старшого з товаришів, йому інкримінують статтю 304 ККУ (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Триває слідство.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео