Тернополяни приєднуються до ініціативи «100 кілометрів за наше військо»

100 кілометрів за місяць «накручують» тернополяни, які приєдналися до ініціативи «100 кілометрів за наше військо». Якщо загальний кілометраж менший від запланованого, учасник акції повинен сплатити пожертву на потреби бійців.

Ініціативу започаткували тернополяни, надихнувшись прикладом вояка 24 ОМБР ЗСУ Романа Трухіна.

Як розповідає ДОБІ один з ініціаторів акції Володимир Курило, Роман Трухін, будучи на передовій, щодня пробігав пристойні дистанції. Це стимулювало бігати і в мирному Тернополі, де є більше можливостей для цього.

— Учасник визначає для себе дату старту і протягом 30 календарних днів повинен пробігти загальну відстань - 100км (в окремих випадках більшу). Бігати можна в будь-яку пору дня. Учасник сам визначає, як часто він бігає: чи то кожен день, чи то через день, чи раз на тиждень. У випадку, якщо учасник не пробігає задекларовану ним відстань, він добросовісно сплачує кошти на допомогу українським воякам. Докази про подолання задекларованої відстані можна підкріпляти скан чи розшаренням із мобільних додатків із функцією трекерів, фото з трекерів тощо. Основне - це добросовісність, — зазначає Володимир Курило.

У Тернополі до ініціативи приєдналось близько десяти учасників, серед яких — одна дівчина. Стокілометрову дистанцію подолала сестра загиблого Героя Віктора Гурняка.

За кожен недобіганий кілометр учасники надсилають бійцям 24 бригади 5 гривень. Пожертви також можуть вносити всі охочі.

Картки рахунків: 5168 7556 0589 3581 - Трухін Роман 5168-7423-4321-0807 Антиммис Ростислав.

Вибір читачів за тиждень

Відео