В Тернополі буде інтерактивна карта прибирання міста

Тепер кожен тернополянин матиме змогу дізнатися, хто відповідає за прибирання тієї чи іншої частини міста, а в разі невиконання відповідними структурами своїх обов’язків, повідомити про це в міську раду. Такий підхід до роботи має зробити Тернопіль чистішим, запевняють розробники інтерактивної карти прибирання міста. Від сьогодні ця карта доступна всім тернополянам.

Управління житлово-комунального господарства та управління стратегічного розвитку міськради розробили карту прибирання міста, аби його жителям було зрозуміло, хто за яку частину прибирання відповідає. «На інтерактивній карті міста Тернополя нанесені чіткі межі відповідальності ЖЕКів, ОСББ, приватних підприємств чи інших суб’єктів господарювання за прибирання території, – розповів міський голова Сергій Надал. – Тут вказані телефони керівників і директорів. Тобто будь-хто з тернополян буде мати можливість дізнатися, до кого потрібно звернутися в разі неналежного прибирання території».

– Почався місячник благоустрою, тому дуже важливо, аби кожен суб’єкт господарювання, кожний ЖЕК, кожне ОСББ знали свою територію і розуміли, що вони мають прибрати. Тільки в поєднанні цих розумінь ми можемо сказати, що наше місто чисте, - повідомив заступник начальника управління ЖКГ Олег Соколовський. – Створення такої системи (карти прибирання – прим.) значно зменшує наявність нічийних територій. Нічийних територій в місті не буває, бо кожну територію хтось обов’язково повинен прибирати.

Ознайомитися з картою прибирання можна тут (http://karta.te.ua/zhkg). Обравши вулицю і потрібний будинок, можна дізнатися всю інформацію про нього.

 Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео